[logiciel creation site] [creation site internet] [creation site web] [Start]
[Page 2]
[Page 3]
[Page 4]
[Page 5]
[Page 6]
[Page 7]
[Page 8]
[Page 9]
[Page 10]
[Page 11]
[Page 12]
[Page 13]
[Page 14]
[Page 15]
[Page 16]
[Page 17]
[Page 18]
[Page 19]
[Page 20]
[Page 21]
[Page 22]
[]

website kinder-uitvaart

Gedurende de ruim vier decennia van ons bestaan hebben wij heel veel uitvaarten van kinderen verzorgd, en dus veel ervaring opgedaan in de specifieke aanpak die hiermee is gemoeid. Regelmatig worden wij aanbevolen door verpleegkundigen en artsen voor het verzorgen van uitvaarten van veelal te vroeg geboren kindjes.

  
De tijd dat doodgeboren kinderen snel en anoniem werden begraven of gecremeerd ligt ver achter ons – en dat is maar goed ook. Een zwangerschap is immers de uitgelezen periode in een mensenleven waarin men alleen maar met de toekomst bezig is. Als die toekomst ineens bruusk wordt weggeslagen door een voortijdig overlijden of het dood geboren worden van het kindje, slaat dat een enorm gat voor de ouders en familie. Een goed afscheid en een waardige uitvaart voor hun kindje kan ervoor zorgen dat het rouwproces goed op gang komt, zodat zij leren omgaan met dit grote verlies en het leven weer kunnen op pakken.

Juist omdat het overlijden van een kind zo’n ingrijpende gebeurtenis is, is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren. Bij ons bent u hiervoor aan het juiste adres.

Vaak komt zo’n overlijden totaal onverwacht en is de moeder fysiek nog erg zwak. Wij komen desgewenst naar het ziekenhuis om de uitvaart te regelen. Daarbij zijn in dit geval weer anders keuzes te maken als bij een volwassene. Zo kan het kistje in alle gewenste kleuren worden gespoten, maar er kan ook gezorgd worden voor een mandje met bekleding naar eigen keuze. En of het nu een kistje of een mandje betreft: er kunnen altijd knuffels of andere speeltjes worden meegegeven. Ook het rouwdrukwerk kan een speciale vorm hebben en kan naar eigen inzicht worden uitgevoerd.

Voor de begrafenis of crematie kan het kindje thuis gebracht worden – al is het maar enkele uren – zodat iedereen in de huiselijke kring afscheid kan nemen.

Wanneer het vervoer naar begraafplaats of crematorium plaatsvindt, maken wij meestal gebruik van een eigen auto – een rouwwagen is voor kindjes gelijk zo groot. 

KINDERUITVAARTEN

Uitvaartverzorging A. de Jong         tel. 020 - 676 13 37